Orientacions lingüístiques

Orientacions lingüístiques per a textos orals i escrits de l’ANC

Tant quan parlem en públic –des dels conferenciants fins als informadors de carrer–, com quan publiquem algun escrit (document, cartell…), és molt important que fem servir un llenguatge acurat. Als ulls de la gent, els membres de l’Assemblea Nacional Catalana som, d’alguna manera, la imatge del país que volem, de la cultura que volem, de la llengua forta, sana i rica que volem.

Amb aquesta finalitat, Màriam Serrà, membre de la nostra sectorial, ha elaborat unes breus orientacions lingüístiques, que ens ajudaran a unificar criteris i a oferir una bona imatge corporativa. Ho ha fet d’una manera senzilla –obviant, per exemple, la transcripció fonètica en l’apartat corresponent– perquè puguin ser interpretades pels professionals de la correcció i alhora pels membres de les diferents territorials i sectorials quan han de redactar textos, preparar cartells o parlar en públic.

En els exemples, tots provinents de casos reals, ha procurat reflectir-hi alguns dels termes que tractem habitualment. Les formes incorrectes les marca en cursiva, seguides d’una fletxa que ens indica l’opció o les opcions correctes.

El document també està disponible en PowerPoint per a sessions presencials de formació lingüística. Si alguna sectorial o territorial del Barcelonès vol fer-ne una per als seus membres, ens ho pot demanar a: blogancllengua@gmail.com.

Orientacions lingüístiques per a textos orals i escrits de l’ANC

Born_bandera_foto_Jordi_Mallol

Foto: Jordi Mallol