Què podem fer nosaltres?

Amics, ja som a 28. Quants de nosaltres havíem promès a família i amics que a partir d’ara deixaríem de donar la tabarra i dedicar tantes energies, temps i recursos per a mobilitzar el país?

I ja ens diuen que no podem defallir. Que, encara que no sigui la victòria que volíem, anhelàvem i vèiem possible (sí, sempre amb l’ai amatent al cor), ara comença ja la transició cap al nou estat, cap a la proclamació indefugible –malgrat les incerteses d’algunes posicions excessivament tàctiques– de la República catalana. Ara ja és l’hora d’exercir la llibertat.

Hen guanyat. Fem la independència! 27º09'2015" On tot comença. Ara és l'hora.

I què podem fer, nosaltres, els traductors, els correctors, els intèrprets, els transcriptors, els lingüistes, tots els que per ofici o passió treballem per la llengua o ens n’ocupem?

Si fins ara defensàvem la urgència de fer arribar la nostra veu arreu, ara pot ser l’hora de fer arribar també a casa la veu de fora, de tots els mitjans i actors polítics i socials que han entès el moment i l’expressió democràtica majoritària del país.

Tal com hui diu Vicent Partal a Enhorabona, i ara no deixeu que ningú us robe ni l’alegria ni el triomf:

Obriu els ulls per a veure què ens diuen en totes les llengües mitjans de tot el món. La victòria de l’independentisme català avui obre les primeres pàgines dels diaris i les televisions internacionals i és això que importa, més que no la mesquinesa o la manipulació d’alguns mitjans més pròxims.

Hi podem ajudar nosaltres?