Consell Territorial, Sectorial i Exteriors (CTSE)

Resum del Consell Territorial, Sectorial i Exteriors (CTSE) de l’ANC celebrat a Cornellà

L’Assemblea farà oportunament un informe sobre tot el que s’ha parlat i debatut en el Consell, com també de les decisions preses. Aquest resum que presento aquí és només un recull dels apunts que vaig prendre, perquè us en feu una idea.

Foto general Consell Territorial, Sectorial i Exteriors (CTSE)

Auditori a vessar per al Consell Territorial, Sectorial i Exteriors (CTSE)

Al matí es van explicar les accions desenvolupades durant els darrers sis mesos i es van exposar els comptes de l’Assemblea. Es va obrir el torn de preguntes i respostes i, un cop acabat, es va donar lectura a la Declaració de Cornellà, que, com ja sabeu, recollia les propostes de totes les assemblees territorials, sectorials i exteriors.

A la tarda es van crear tota una sèrie de comissions (tretze o catorze) per parlar i proposar idees sobre les accions que s’hauran d’emprendre els propers mesos.

Com a representant de la nostra Sectorial, em va semblar oportú apuntar-me a la Comissió d’Internacional.

Comissió Internacional

Comissió Internacional

En absència de la dinamitzadora del grup, però la relatora Krystyna Schreiber, de Premsa Internacional, i Josep Font, coordinador del Consell d’Assemblees Exteriors, ho van fer de meravella. En aquesta comissió, hi van participar unes vint-i-cinc persones. Un dels participants és el nostre col·lega Francesc Bitlloch (que ja em perdonarà les errades d’aquest breu resum).

La Krystyna va explicar algunes de les accions que s’havien portat a terme amb les assemblees exteriors i les activitats encaminades a comunicar la situació del procés a diferents personalitats rellevants de l’estranger. També va parlar de les feines de col·laboració amb grups com el Col·lectiu Wilson. La quantitat de tasques i accions realitzades és importantíssima, tot i que va insistir que s’han d’enfortir els vincles entre les diferents assembles de Catalunya i les de l’exterior.

Després, molts dels participants van aportar idees i propostes de diversa índole, com ara:

  • Captar la simpatia del gran públic internacional, però adreçant-nos al gran públic, més que no pas a les elits.
  • Contactar amb els guies turístics i les agències de viatges per donar-los suport a l’hora d’informar els turistes.
  • Fomentar la idea que Catalunya és un país i no una regió.
  • Elaborar un pla de treball per incidir internacionalment.
  • Informar tots els turistes. Crear grups de gent que vagin diàriament a l’aeroport del Prat i a totes les estacions de trens importants de Catalunya.
  • Explicar accions com La marató de TV3 o la recollida d’aliments d’El Gran Recapte.
  • I moltíssimes propostes més, impossibles de recollir en aquest petit resum.

Es va destacar que la millor feina de cara a l’estranger no era la que es podia fer a les AE sinó la que es fa des de Catalunya per donar a conèixer el procés cap a la independència que estem vivint. També es va dir que tots els membres de l’Assemblea hem de ser-ne ambaixadors cada cop que sortim a l’estranger o contactem amb algú de fora.

S’han de crear vincles entre la Comissió d’Exteriors i les AE perquè les accions estiguin coordinades. Es va proposar que a cada assemblea territorial i sectorial hi hagués un corresponsal internacional, una persona que fes de pont i connexió amb les AE.

A tall d’anècdota, quan es va parlar de la feina que es feia pel que fa a la creació de fullets explicatius i material a diversos idiomes, vaig presentar-me per parlar de la feina que fem. Només de sentir el nom de la sectorial de TCIT, Josep Font va explicar que mai no podran estar prou agraïts per la tasca que fem a la nostra sectorial en aquest sentit, cosa que crec que heu de saber tots. Em vaig sentir molt orgullós de ser membre d’aquesta Sectorial.

Un cop acabades totes les reunions (de poc més d’una hora de durada), ens vam tornar a reunir a la sala principal i els relators de cada una de les comissions van fer un resum de les propostes que s’havien recollit.

El consell va acabar amb un parlament de la Carme Forcadell, la qual, com sempre, ens va fer aixecar a tots de les cadires en més d’una ocasió.

L’acte va cloure amb el cant d’Els segadors.

I una fotografia històrica: l’autor amb la Carme Forcadell! 🙂

Rodolf Bimeno i Carmen Forcadell

No puc deixar de presumir d’aquesta foto, ho sento. Sóc un vanitós incurable.

Rodolf Gimeno