Jaume Sastre en vaga de fam en defensa d’una escola catalana

Ja fa més de 30 dies que en Jaume Sastre, un professor de les Illes, es va declarar en vaga de fam com a protesta per la imposició del Govern balear de castellanitzar les aules.

Solidaritat amb Jaume Sastre

En tot aquest temps, el Twitter li ha fet costat, li ha donat mostres d’ànim, i ell persisteix. Cada dia molta gent anònima li dóna suport, així com polítics, periodistes, etc. Això sí, cap mitjà de comunicació en parla. Per què? No cal explicar-ho…

Les mencions a @vagadefam o amb l’etiqueta #vagadefamJaumeSastre es multipliquen, però no són trending topic

L’Associació Cultural del País Valencià va fer 24 hores de vaga per fer costat a aquest professor que demana a José Ramón Bauzá que negociï amb la comunitat educativa.

Cada dia, la plaça de la Catedral de Ciutadella s’omple de gent que li fa costat.

A través de la plataforma change.org, Nicolau Dolç, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UIB, ha recollit més de 500 signatures per fer arribar a Bauzá. El nombre de signatures, amb el lema ‘Negociau amb el sector educatiu’, ja supera el límit marcat. Si us interessa, podeu signar-hi.

Més de quaranta poblacions de les Illes, han encès aquest cap de setmana espelmes en suport de Jaume Sastre. I ell hi ha respost amb aquest missatge:

Molt bon vespre a tothom!

Com ahir i com sempre, avui és un altre dia per demostrar que defensar la llengua, la cultura i el territori no té data de caducitat. Hi ha moltes de causes justes i nobles per les quals lluitar arreu del món, però la nostra llengua, la de Ramon Llull i la dels nostres pares, des de 1229 ençà, només té els seus parlants per fer-la viva i plantar cara als enemics que la volen exterminar. L’Educació és la garantia que fa possible la supervivència del nostre poble. Ningú no té dret d’alterar el model de convivència amb imposicions polítiques, allunyades de la realitat social, sense el consens imprescindible amb els professionals i els qui en saben.

Avui, per brindar suport a la Vaga de Fam Indefinida en curs, s’ha fet una convocatòria que ja ha superat els quaranta municipis de les Balears. Jo no hi podré ser per raons òbvies, però vull fer arribar el suport a la convocatòria i transmetre la convicció que defensar la llengua és defensar el nostre poble d’ahir, el dels nostres padrins, i encara més el de demà, el dels nostres fills i els nostres néts. Sabem que el ritme de vida i les circumstàncies dificulten distreure el nostre temps, però vull reforçar aquesta crida a anar avui a les places de les nostres viles per enllaçar-nos i agermanar-nos, talment com es va fer el passat 31 de maig a a Plaça Major de Palma. No ens faran callar! Lluitarem sense descans ni desmai a favor de la llengua, de la cultura i de la identitat. Que avui s’escolti també la llum de les espelmes com un crit, als vuit vents del món, a favor del diàleg i de l’entesa.

Amigues i amics, us tinc i us sent més a prop que mai. Mantinc la seguretat i la convicció que, amb la vaga de fam, no es fa altra cosa que una crida sensata a la racionalitat i al diàleg. El vostre suport és el meu aliment. Amb ell, no tic cap dubte en renovar i refermar la meva decisió.

Moltes de gràcies!

Jaume Sastre Font

Seguiu i compartiu el seu blog a Vaga de fam per una educació digna, de qualitat i en català.