La Diagonal i la Gran Via formaran una gran V de Votar i de Victòria el proper Onze de Setembre

CF-5-4-14

El Full de Ruta de l’entitat per encarar el procés cap a la independència, “absolutament pacífic i radicalment democràtic” s’ha aprovat per unanimitat a l’Assemblea General de l’ANC celebrada ahir dissabte, 5 d’abril, a Tarragona.

En el discurs de cloenda de l’Assemblea, la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha recordat que “abans que independentistes som demòcrates, i volem votar. I votarem!”. Forcadell ha afegit que “no renunciarem a la consulta, perquè està en joc la nostra dignitat”, i ha remarcat que “per a l’ANC les urnes són inqüestionables”.

La presidenta de l’ANC ha afirmat que “no anem contra ningú, exercim la nostra sobirania com a poble”, i ha reivindicat la independència com l’oportunitat per “fer un país millor per a tots, vinguin d’on vinguin, parlin com parlin i pensin com pensin, per a tots”.

Forcadell també ha demanat el vot per a les properes eleccions europees pels partits que donen suport a la consulta del 9 de novembre, i ha afirmat que “junts som indestructibles”. “Fa 300 anys que esperem aquest moment, i ara sabem que guanyarem!”, ha conclòs.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha anunciat, en el marc de l’Assemblea General Ordinària que ha celebrat a Tarragona davant de més de 7.000 persones, la mobilització que organitzarà per l’Onze de Setembre del 2014: un conjunt d’actes que culminaran amb una mobilització als dos carrers més importants de Barcelona, la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes, confluint a la Plaça de les Glòries Catalanes. La gent formarà, d’aquesta manera, una gran “V de Via, de Voluntat, de Votar i de Victòria”. La mobilització permetrà al món copsar de manera simultània l’expressió massiva de la voluntat dels catalans, ha explicat el membre del Secretariat Nacional, Ferran Civit.

Una mobilització que anirà acompanyada també de mosaics, per tal d’enviar un clar missatge al món. Durant l’estiu, es reproduiran aquests mosaics a cadascuna de les regions amb què s’organitza l’ANC per interpel·lar als líders mundials que tenen la clau per al reconeixement de Catalunya com a nou Estat. L’objectiu d’aquesta acció és que cada setmana “una potència internacional se senti interpel·lada”, tant la seva diplomàcia com els seus mitjans de comunicació, ha explicat la membre del Secretariat Noemí Morral.

Durant el matí de la propera Diada, també es duran a terme concentracions davant dels ajuntaments en què el màxim d’entitats donin suport al procés polític que viu el país. Aquests acords es portaran dels ajuntaments al Parlament de Catalunya.

Les mobilitzacions, però, no s’aturaran l’Onze de Setembre, ja que cal “mantenir la mobilització fins el 9 de novembre” per tal d’obtenir un “sí i sí aclaparador”, ha dit la membre del Secretariat Montserrat Rossell. Del 12 de Setembre fins al 7 de Novembre, l’ANC durà a terme actes diaris de les 17:14 a les 20:14 hores per dissenyar “el País que Volem”, que és alhora “el país de tots”. Un d’aquests actes serà la cloenda de la campanya Signa un Vot per Independència, amb el lliurament de les instàncies recollides al Parlament.

L’Assemblea General també ha servit per votar el Full de Ruta, que ha estat aprovat per unanimitat. Un Full de Ruta que, tal com ha explicat el Vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany,  és “absolutament pacífic i radicalment democràtic”, i que contempla els diversos escenaris que poden desenvolupar-se durant els propers mesos. L’informe de gestió del Secretariat Nacional s’ha aprovat per 3.253 vots a favor, 14 en contra i 32 en blanc. L’informe econòmic ha estat aprovat per 3134 vots a favor, 105 en contra i 92 en blanc; el pressupost amb 3.103 vots a favor, 52 en contra i 98 en blanc; i la convocatòria d’eleccions pel proper 10 de maig amb 3.198 vots a favor, 24 en contra i 54 en blanc.

L’acte també ha comptat amb la presència del Vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i d’Òmnium Cultural. La presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, ha anunciat que “aquest 11 de setembre farem un gran espectacle musical, únic, gratuït, innovador, en un espai obert, que projectarà el millor de la nostra cultura al món i que servirà per posar fi a una jornada lúdica i reivindicativa  per culminar l’arrencada definitiva cap a la consulta del 9 de novembre. ”

Les fotos de l’acte són de Galdric Peñarroja i així s’ha de fer constar sempre que es reprodueixin.