Cap de setmana Intensiu del Signa un vot per la Independència

Les urnes de la campanya Signa un Vot per la Independència entren als ajuntaments aquest cap de setmana del 22 i 23 de març.

L’acord entre l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) permet estendre la campanya amb més força, ja que allà on no arriba l’ANC ho farà l’AMI. Entre les dues entitats arribem a 818 dels 969 municipis catalans, el que permet arribar al 98’5% de població.

La campanya superarà, doncs, el miler de punts de recollida, en el marc de la nova recollida intensiva  que du a terme l’AMI i l’Assemblea aquest cap de setmana.

El salt de la campanya Signa un Vot no és tan sols quantitatiu, sinó també qualitatiu, ja que la iniciativa s’ha institucionalitzat i les urnes seran presents també a les sales de plens i edificis municipals de diverses localitats catalanes. Actualment, ja són més de 113 els ajuntaments que han aprovat una moció de suport a la iniciativa.

El president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, ha afirmat que “ara és un moment clau en aquest procés per la total implicació i col·laboració entre l’àmbit públic municipalista i el de la ciutadania”. El president de l’AMI ha afegit que “totes les actuacions que es facin estaran dins de la legalitat vigent i emparant-nos en les competències pròpies del municipis”. Per la seva banda, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha explicat que “els dies 22 i 23 traurem les urnes al carrer perquè tothom qui vulgui pugui avançar-se a votar per la independència”, i ha destacat el caràcter democràtic de la iniciativa, basada en un Dret Fonamental recollit per instàncies europees, la constitució espanyola i l’Estatut de Catalunya.

La col·laboració entre ANC i AMI permetrà arribar a 300 municipis més respecte a la passada recollida intensiva, gràcies també a la mobilització de 3.500 apoderats que vetllaran pel rigor del procés de recollida d’instàncies.

La campanya Signa un Vot permet votar a totes aquelles persones majors de 16 anys. Per tal de potenciar la participació entre els joves, l’ANC i l’AMI han publicat un vídeo en què es destaca el poder que pot tenir un bolígraf, en aquest cas, per signar la instància en què es demana al Parlament la convocatòria d’una consulta sobre la independència i, en cas que aquesta no sigui possible, que declari la independència de Catalunya: